Inredningsmagasinet – allt om hem och inredning

Att inreda sitt hem kan i mångt och mycket vara något lättare sagt än gjort. Att kombinera samtida trender med ens egna privata stil och smak samtidigt som vi har en önskan om bra förvaring kan komma att resultera i ett platt fall. En god start kan vara att planera och främst förstå vad du har för smak och stil som du önskar återskapa i ditt hem. Är du på jakt efter ett tips och knep för var rum som återfinns i ett hem ska du fortsätta läsa. För att inreda ditt hem finns det ett par saker experter tipsar dig om att ha i åtanke genom hela processen. Finner du svårigheter i att komma fram till hur du önskar att inreda ditt hem finns det idag ett flertal sätt att finna inspiration. Att utgå från din egen stil och smak i relation till några enkla knep kan du komma att omvandla ditt hem till en allt trevliga miljö att spendera tid i.

Att planera god förvaring

Har du kommit att bli med bostad och har det kommit att bli dags att inreda den? Eller har du kommit att tröttna på den inredning du har idag och önskar att byta ut denna? Oavsett vilken anledning du har till att du nu står inför att inreda ditt hem är detta oftast lättare sagt än gjort. Innan start av inredning kan det vara en god idé att planera denna. Något allt fler suktar efter är förvaring, och åter förvaring. I vårt kök, som hall och garderob önskar vi ha så många förvaringsmöjligheter som vi förmår oss att ta del av. Att till ditt kök välja smart förvaring i form utav att installera hyllsystem i skåpen är ett tips för att skapa mer förvaringsmöjligheter. Detta är något du även bör tänka på när det kommer till din hall samt garderob. Att montera upp olika system samt att skruva upp allt fler krokar gör att du får mer utrymme. Att planera förvaringsmöjligheter är A och O för att du ska komma att förhindra att ditt hem känns stökigt. Ytterligare fördel med väl planerade förvaringsmöjligheter är att dessa miljöer oftast blir allt mer lättstädade.

Skapa en känsla av luftighet

Allt fler önskar att skapa en känsla av luftighet och rymd i sitt hem. Att göra detta kan kännas svårt men egentligen krävs det bara ett fåtal fix för att kunna återskapa ett luftigare hem. Våra färger på väggar samt inredning fyller en viktig funktion i vårt hem. I regel verkar svarta och mörka färger krympande på rum medan vitt och ljusa, jordnära färger öppnande. Att därmed välja att måla väggar med ljusa och mjuka toner gör att rummet direkt känns rymligare. När det kommer till vårt vardagsrum kan det ibland åläggas en känsla av att det är trångt. Ett tips är att om du väljer att flytta ut soffa som fåtöljer några centimeter ifrån väggen, istället för att skjuta möblerna så nära väggen som möjligt, kan detta komma att lura ögat att rummet är större. Till ditt badrum bör du välja bra och ljus belysning då detta återskapar en känsla av att badrummet känns större än vad det egentligen är. Det finns en del knep och tips på hur du enkelt inreder och fixar iordning ditt hem för att återge känslan av ett större rum.

Inredningsmagasinet - allt om hem och inredning

Små tips och knep för ditt hem

Utöver att inreda ditt hem smart för att återskapa en känslan av luftighet kan du samtidigt välja att inreda rum så att dessa blir allt mer lättstädade. Med bra ljus, att placera möbler några centimeter från väggen samt att planera bra förvaringsmöjligheter är A och O vid inredning av ditt hem. Bortom detta finns det några övriga tips och knep att ta till dig när du ska inreda ditt hem.

  • Gardiner kan komma att ge ett ansiktslyft, och i vissa fall förändra, ett rum för att skapa ett mer levande rum.
  • Att mixtra och experimentera med såväl färger som mönster för att undvika att rummet kan komma att kännas rörigt
  • Att inte överfylla ett rum med småprylar, då detta kan få ett rum att kännas mindre och våra ögon får svårt att finna ro
  • Att välja hellånga gardiner kan vara en bra idé då mellanlånga gardiner har en tendens att få takhöjden att uppfattas som låg.
  • Ett gott tips kan vara att ha som regel att i var rum ska det återfinnas tre ljuskällor. Att erbjuda ljuset att studsa från olika delar av rummet för att skapa en känsla av en större yta.
  • Att välja att nyttja speglar i sin inredning. Med speglar tillåts vårt ljus att studsa och detta skapar såväl en känsla av att rummet vi befinner oss i känns större men även för att återskapa ett fantastiskt sken.
  • Grönska och åter grönska. Att inreda med växter i vårt hem skapar en lugnare miljö och som får vårt hem att kännas än mer hemtrevligt.

Att inreda ditt hem kan vara en något stressig upplevelse. Att medha dessa knep och tips som ovan nämnt när du går in i processen i att inreda kan komma att underlätta. En god idé kan vara att välja en neutral grund där du i relation till detaljer tillåter din smak och stil att få komma till liv. Med inredning kan vi återskapa vår personlighet och med hjälp av några enkla tips och knep kan detta göras, utan en risk för att ditt hem ska komma att upplevas som rörigt.

Att finna inspiration

Det är inte riktigt lätt att inreda sitt hem och vi söker ofta efter olika inspirationskällor. Idag finns det ett flertal olika sätt som vi kan fånga in och bli inspirerade utav för att finna det som faller oss i smaken. Med allt från tidningar och böcker som är inriktade mot hem och inredning, till olika forum där man kan ta del av inredningstips. Du kan även finna inspiration i möbel- och inredningsbutiker som ständigt följer de senaste trenderna. Oavsett vad kan du finna inspiration vart du än befinner dig. Bortom detta har det idag kommit att bli allt mer populärt att välja att vända sig till företag och inredningsarkitekter som erbjuder dig hjälp med att inreda ditt hem.